Cachagua-gate: felrobbant a chilei Twitter

A buli szervezése

A Twitteren jelenleg a legmenőbb chilei trend a Cachagua-gate, azaz egy komoly botrány hashtagje. A botrány alapvetően egy nagy bulihoz kötődik, amelyet a chilei autóversenyző, Samuel Israel szervezett még újévkor. A bulihoz kibérelt egy házat Cachaguában, ahol közel emberrel bulizta végig a szilvesztert, értelemszerűen a járványügyi előírások teljes figyelmen kívül hagyásával. Az eseményről szóló hírek és képek illetve korábban még a meghívót a közösségi médiában terjedtek és így vált mindenki számára nyilvánvalóvá mi is történt.

Mi a Cachagua-gate?

A település egyik nyugodt kerületében, Aguas Clarasban tartották a bulit, amelyen a beszámolók szerint hangos zene mellett bőven volt alkohol és drog is és január elseje délelőttig ment a mulatozás. A szomszédok egyébként nagyon felháborodtak a dolgon, főleg azért is, mert ők pihenni szerettek volna már reggel. Ráadásul felháborította őket, hogy egyesek ennyire nem törődnek a járványügyi szabályokkal. Maga a chilei egészségügyi miniszter is megszólalt az ügy kapcsán és hatalmas szégyennek nevezte a történetet.

És hogy még izgalmasabb legyen a Cachagua-gate, az autóversenyző január másodikára újabb bulit szervezett. Az már kevesebb ember jelenlétében zajlott, de a szomszédokat annyira felháborította már a történet, hogy kihívták a csendőröket. A csendőrök meg is érkeztek, de igazából túl sok mindent nem tudtak tenni. Megbírságolták Israelt, majd elmentek, a buli pedig folytatódott tovább. Végül a buli csak befejeződött, Israel pedig úgy távozott, hogy otthagyott mindent és a kulcsot sem adta le a tulajdonosnak.

A felháborodott szomszédok

Utóbbi beszámolója szerint a helyszín rendkívül kaotikus állapotokat mutatott. Hányás és alkohol volt mindenütt, drogozás maradványai voltak láthatók és komoly károk keletkeztek az épületben is. Fontos megjegyezni, hogy Cachagua Zapallarhoz tartozik, amely hármas fázisú lezárás alatt áll. Azaz 50-nél több ember nem lehet egy helyen és tilos a kijárási tilalom alatt bulikat szervezni. A cikk közbe beszúrt képeken egyébként az látható, hogy miket osztanak meg az emberek a bulival kapcsolatban, amely komoly táptalajt szolgáltatott a mémkészítőknek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*