9 dolog, amit nem tudtunk Paraguayról

A zászló
Forrás: shutterstock.com

Paraguay nem számít az egyik legismertebb dél-amerikai országnak, így bőven van róla érdekesség, amely kevesek számára ismert. A következőkben megnézünk 9 olyan különlegességet, amit valószínűleg a tankönyvekben nem olvashattunk az országról! Például, hogy ki volt Alfredo Stroessner és milyen a nem folyékony leves!

1) A paraguayi zászló az egyetlen olyan zászló a világon, amelynek a közepén lévő szimbólum más az elején, mint a hátoldalán. Egyébként pedig nagyon hasonlít a holland zászlóra, konkrétan ez a szimbólum a különbség.

2) Két hivatalos nyelv van az országban. Mi tudjuk, hogy a spanyol az első, a második viszont a guarani, amelyet az ország szinte minden lakosa beszél és az iskolában kötelező is tanulni.

3) Az egyik legnehezebben élhető dél-amerikai régió is Paraguayban található, ez az El Chaco, amely az ország területének 60%-át teszi ki, miközben a lakosságnak csak 3%-a él itt.

4) A két hagyományos paraguayi étel a Chipas és a Sopa Paraguaya. Az első egyfajta sajtos étel, amelyet maniókalisztből és sajtból készítenek. A másik a világ egyetlen olyan levese, ami egyébként nem folyékony. Kukoricakenyérből készül, amelyhez hagymát, zsírt, sajtot, tojást és tejet adnak.

Továbbiak

5) Kevesen tudják, de Paraguayban volt Dél-Amerikában a leghosszabb ideig katonai diktatúra. 1954 és 1989 között Alfredo Stroessner vezette az országot diktátorként. Német apa gyermeke és ez a kinézetén is meglátszott, nem hiába volt a beceneve El Rubio.

6) Meglepő, de a hagyományos paraguayi népzene fő hangszere a hárfa, amelyet a portugálok és a spanyolok hoztak el erre a vidékre.

7) Paraguaynak több beceneve is van, a legismertebb ezek közül a “Dél-Amerikai szíve” és a “vízek földje”.

8) Annak ellenére, hogy Paraguaynak nincs tengerpartja, elég nagy haditengerészetet tart fenn. Az összes olyan ország közül, amelynek nincs tengerpartja, Paraguayé a legnagyobb haditengerészet a világon. Ennek oka az, hogy a határai nagy részét folyók képezik és az Atlanti-óceánnal is egy folyón keresztül van összeköttetése.

Alfredo Stroessner egyik hagyatéka

9) Paraguay a második világháború után rengeteg nácinak nyújtott menedéket Alfredo Stroessner rezsimje alatt. De emellett is voltak nagyobb kolóniák más országokból, például Japánból, Belgiumból és Oroszországból.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*