A hatalmas és drága szökőkút, ami nem működik

Közel két évvel azután, hogy újra felavatták az úgynevezett Anhangabaú-völgyet São Paulo belvárosában, a 852 vízsugárral ellátott szökőkút – amelynek interaktív rajzokat kellene készítenie és felfrissítenie az arra járókat – még mindig nem működik teljesen jól. A 2021 közepén átadott felújítás eredetileg 80 millió reálra volt tervezve, de végül több mint 105 millió reálba került az államkasszának.

Egy szökőkút, ami sok pénzért sem működik

2021.szeptemberében a Vale do Anhangabaút megvizsgálták szakértők és rámutattak, hogy a szökőkutakban eltömődött fúvókák vannak. Három hónappal később, decemberben a három vállalatból alakult Viva o Vale konzorcium kezdte meg a terület kezelését. A konzorcium, amint átvette az irányítást, megvizsgálta a helyszínt, és megállapította, hogy szerkezeti átalakításra van szükség ahhoz, hogy a szökőkutak ismét működni tudjanak. Az átalakításokról műszaki tanulmányokat is készített.

A városháza közben arról tájékoztatta a sajtót, hogy a szökőkutak működnek, de meghatározott időpontokban: hétfőtől péntekig 14 és 20 órakor. A környékbeli kereskedők és lakosok azonban azt mondják, hogy nem látják, hogy a szökőkutak rendszeresen működnének. Néha működnek, de egyáltalán nem rendszeresen. A konzorcium azt közölte, hogy a felújítási munkálatok befejeződte. Viszont néhány javításra még szükség van, és hogy tárgyalnak erről az önkormányzattal és a munkálatokért felelős céggel.

Az Anhangabaú-völgy egyébként a brazil világváros közepén található és nagyon kedvelt pihenőhely, a környéken pedig rengeteg a látványosság is. Nem csoda, hogy a szökőkút problémái sokakat zavarnak és emiatt folyamatos figyelem övezi a kapcsolódó munkálatokat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*