Meghalt José Luis Salas testvér Paraguayban

A legendás spanyol szerzetes, José Luis Salas április elsején, szombaton reggel halt meg a paraguayi Asunciónban. A misszionárius nemrég töltött be a 92. életévét, és már kifejezetten küzdött az idős korból adódó problémákkal.

A misszionárius és történelemtudós, José Luis Salas halálhírét a Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetelének Ferences Egyházmegyéje jelentette be. “Testvérek, a San Francisco de Asunción testvériség mély fájdalommal osztja meg a hírt, hogy ezen a napon testvérünk eltávozott, hogy találkozzon az Atyával” – áll a ferences testvérek közleményében.

José Luis Salas halála egy korszak végét jelenti

A szerzetes képességei a kora és betegségei miatt eléggé limitáltak voltak az elmúlt időszakban, áll a közleményben. Temetése rövid időn belül meg is történik, gyászmisét a San Francisco plébániatemplomban tartanak lelki üdvéért. Salas testvér 1930. október 24-én született a spanyolországi Aránzazu városában, és 1955. március 3-án szentelték pappá.

1959-ben érkezett Paraguayba, és missziója Asunción, Villarrica, Sapucái, Caaguazú, Pastoreo és Trinidad városokban zajlott. Intenzív missziós munkája után, valamint számos kutatásának és publikált művének köszönhetően 1998-ban Paraguay történelmének akadémikusává, 2000-ben pedig a Királyi Történelmi Akadémia akadémikusává nevezték ki.

Kutatómunkája Paraguay első ferences evangelizációjára és olyan ferences misszionáriusok életrajzára összpontosított, mint Fray Luis de Bolaños, Fray Hernando Trejo y Sanabria és Fray Martín Ignacio de Loyola, akiknek élete és munkássága nagy hatással volt a paraguayi ferences missziók történetére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*