Itt a vadiúj guyanai chips – Caribe Snackz

A Caribe Snackz, egy vadiúj, guyanai tulajdonú vállalat, amely ötféle csomagolt főzőbanán- és maniókachipset árul. A cég pénteken indította be termelését, és azt ígérik, hogy több guyanai terméket juttatnak a helyi és regionális piacokra. Eközben a guyanai gazdáknak is állandó üzleti lehetőséget kínálnak. A vállalatot a Guyana Marketing Corporation (GMC) új mezőgazdasági feldolgozó létesítményében, az Essequibo keleti partján fekvő Parikában indították el. A vállalat vezetője, Chief Samsair szerint a Caribe Snackz az indulási szakaszban heti 200 000 csomag chipset kíván előállítani.

A Caribe Snackz szép jövő elé néz

Jelenleg a Caribe Snackz 25 embert foglalkoztat, és közvetett kapcsolatokat tart fenn elég sok emberrel. Köztük azokkal a gazdákkal, akik a chipsek előállításához szükséges főzőbanán és maniókabogyó beszállítói. És az már látható, hogy a várakozásoknak megfelelően a regionális piacokon keresik a terméket. Samsair elmondta, hogy a vállalat bővíteni fogja a forgalmazást. Potenciálisan exportálva a guyanai gyártású chipset Észak-Amerika és Európa piacaira.

Samsair a jól ismert ingatlancég, a Century 21 helyi vezetője is. És elmondta, hogy a döntés, hogy ebbe az üzletbe fektessen be, a guyanai elnök, Dr. Irfaan Ali befektetési felhívására született, amelyet az elnök az ország diaszpórájának küldött. A vállalat operációs igazgatója, Dwayne Wade elmondta, hogy a Caribe Snackz több lesz, mint főzőbanán- és maniókachipsek gyártója. Elmondása szerint a cél az, hogy a bérelt létesítményt legalább részben snackgyártó üzemmé alakítsák át.

És úgy véli, hogy ez az átalakítás még az idei év vége előtt megtörténhet. Közben Zulfikar Mustapha mezőgazdasági miniszter üdvözölte a beruházásokat, kijelentve, hogy az ilyen vállalkozások pontosan azok, amelyeket a kormány ösztönöz és támogatni kíván. Optimista volt azt illetően, hogy a Caribe Snackz több munkahelyet teremt a kelet-guyanai közösség mezőgazdasági termelői számára, és fellendíti a helyi gazdaságot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*