Az Atlético Mineiro színeiben gólt szerzett Hulk

A brazil labdarúgás rendszere mindig is elég érdekes szeletét jelentette a különböző lebonyolítási rendszereknek. Dél-Amerikában már úgy ahogy hozzászoktunk már az Apertura-Clausura rendszerekhez, de a brazil bajnokság kettőssége a rengeteg mérkőzés izgalmát kínálja mindenkinek. Mert Brazíliában két párhuzamos rendszer működik, az egyiket az országos szövetség szervezi, a másikat az állami szövetségek. Mert az összes brazil tagállamban van tagállami bajnokság, illetve van egy nemzeti bajnokság is.

A Campeonato Mineiro az öt Magyarország méretű Minas Gerais állam bajnoksága, amelyet jelenleg száz százalékos mérleggel az Atlético Mineiro csapata vezeti. Ez az alakulat dominálja egyébként az 1915-ben alapított MG bajnokságát, ők nyerték például már az elsőt is. Az elmúlt 15 évben csak a Mineiro és a nagy rivális Cruzeiro tudta megnyerni a ligát. Most az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy ez a szezon is az állam fővárosának, Belo Horizonténak a csapata, a Mineiro fogja megnyerni. Főleg, hogy elég jól beerősítettek az idei évre.

Hulk első gólja az Atlético Mineiro mezében

A legnagyobb durranásuk egyértelműen Hulk leigazolása volt, akit nulla forintért szereztek meg a kínai Shanghai SIPG csapatától, miután lejárt a szerződése. A brazil igazán nevet a Porto csapatában szerzett magának Portugáliában, onnan került Kínába. Hulk meg is szerezte az első gólját pénteken a Coimbra elleni sima 3-0-s siker alkalmával. Ugyan tizenegyesből talált be, de így is jó látni, hogy góllal tudott debutálni. Mellette gólt rúgott a szintén friss igazolás Nacho Fernández és a gólokat végül Igor Rabello zárta.

Érdekesség egyébként Hulkkal kapcsolatban, hogy elég különleges egészségi állapottal küzd. Maga a Mineiro is megerősítette, hogy folyamatosan vizsgálják Hulk egészségi állapotát, mert mérkőzésenként akár 3 kilót is tud fogyni a hihetetlen mértékű izzadása miatt. Ettől függetlenül nincs gond a fizikai állapotával, hiszen körbejárta az internetet az a videó, amelyen úgy száll bele vállal az egyik első meccsén egy védőbe, hogy az métereket repül. Fizikuma amúgy is közismerten erős, pont emiatt kapta a becenevét is, ami végül rajta is maradt. Más focis híreink itt olvashatóak egy helyen!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*