A Jóbarátok az El Chavo del 8 sorozatra hajazna?

Ha van olyan televíziós sorozat, amelyet a Netflix-rajongók mindig dicsérni szoktak, akkor az biztosan a Dark, azaz a Sötétség nevet viselő széria. Ugye tavaly ért véget a 3 évados sorozat, amelyben vannak bőven különlegességek. Gondoljunk csak a misztikus családi kapcsolatokra vagy az időutazásra, mint lehetőségre. De ugyanez megvan a híres El Chavo del 8 nevű mexikói vígjáték-sorozatban is, ami egyébként egy hihetetlen klasszikusnak számít. Aki még nem ismerné, mindenképpen tegyen egy próbát vele. És hogy tényleg érdemes megnézni egy részt belőle, azt még jobban alá fogjuk támasztani a következőkben.

Visszatérve a Sötétség című sorozatra, Reddit-fórumozók elég sok hasonlóságot gyűjtöttek össze az El Chavo és a Netflix-szériája kapcsán. Csak néhány példa: Chilindrina a saját dédmamája, Doña Nieves és mindkettőt ugyaz a színész játssza. De a változások és az időutazást idéző jelenetek szinte mindenkit érintenek. Hiszen például négy különböző Paty jelenik meg a sorozatban különböző világokból 1972-ben, 1978-ban és 1987-ben. Az El Chavo egyébiránt egy mexikói szituációs komédia, amelyet Roberto Gómez Bolaños alkotott meg és 1973-ban mutattak be először.

1980-ban ért véget az ismert formájában, bár más név alatt többször folytatták a későbbi években. Volt belőle angol nyelvű verzió és rajzfilm is. Ebből amúgy több mint 100 animált epizód készült el. Hihetetlen népszerűségnek örvendett Latin-Amerikában, különösen Brazíliában, de Spanyolországban és több más országban is népszerűnek számít a mai napig. Nem csoda, hogy ezekben a napokban is készítenek ilyen összehasonlításokat, mint a fenti.

A Jóbarátok és El Chavo del 8

És ezek közül most a legdurvábbat a Globo honlapján lehet megtekinteni, ahol a Pop Week című heti műsorban azt taglalják, hogy hány és hány poént emeltek át a Jóbarátok című sorozatba az El Chavo del 8-ból. És ez napjainkban tényleg időszerű kérdés, hiszen most jön rövidesen az új Jóbarátok epizód és az El Chavo sem került elfelejtésre.

Sőt, a 8 éves Chavo mindennapi kalandjait bemutató és csúcsán epizódonként 350 millió nézőt hozó El Chavo okán Los Angelesben szeptember nyolcadikát El Chavo del Ocho napnak nyilvánították. Különleges dél-amerikai filmekről korábban írtunk például a Devil’s Miner kapcsán is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*