Eltűnt egy ismert uruguayi labdarúgó

Egész Uruguayt megrázó eset kapcsán indított komoly kutatóexpedíciót az uruguayi hadsereg még tegnap. Az ismert labdarúgó, Franco Acosta után zajlik az egész országot megmozgató kutatás. Ugyanis a Fénix egykori labdarúgója eltűnt a Pando folyóban, amikor megpróbálta átúszni. A hadsereg szóvivője, Pablo González elmondta az El Observador nevű helyi újságnak, hogy a focista keleti irányból kísérelte meg a folyó átszelését. De egyszer csak elveszítette a harcot a sodrással és hangosan kezdett segítségért kiabálni.

Az uruguayi labdarúgó tragédiája

A folyó ezen a részén elég sokan szoktak horgászni és úszni is, úgyhogy sokan látták is a fuldokló és segítségért kiabáló labdarúgót. Megpróbáltak segíteni is neki, de nem jártak sikerrel. Ekkor értesítették a hatóságokat. Még szombaton neki is láttak a keresésnek, de a cikk írásának pillanatában még nem jártak sikerrel, nagy valószínűséggel egyébként Acosta életét veszítette. Pont néhány napja töltötte be egyébként a 25. életévét és egészen mostanáig a Fénix csapatában játszott leginkább maradandóan.

Közben leigazolta a Sporting Braga csapata Portugáliából, de onnan játék nélkül néhány hónap múlva visszatért Uruguayba. Majd megint Spanyolországba tette át székhelyét és a Villarreal II csapatánál töltött el egy hosszabb időszakot az uruguayi labdarúgó. Itt jól ment neki a játék, mert még az elsőosztályban is be tudott mutatkozni a sárga tengeralattjáró csapatában és az ibériai félszigeten még játszott a Racing Santander csapatában is, miután kölcsönadták a Villarrealtól a santanderieknek.

De még onnan is tovább került kölcsönben a Plaza Coloniához, végül pedig csapatnélküliként igazolta le az Atenas de San Carlos. Ez a csapat San Carlos városának a csapata és jelenleg az uruguayi másodosztályban játszik. Két szezonjuk volt nemrégiben az első osztályban is, annak ellenére, hogy inkább amatőr csapatnak számítanak, mint profinak. Mondhatjuk tehát, hogy Acosta labdarúgó-pályafutás nem igazán tudott felívelni, ettől függetlenül komoly tragédiát jelent a futballvilág számára, hogy eltűnt a folyami átúszás során. Uruguay folyóiról már írtunk korábban, legutóbb itt!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*