Még mindig vizsgálják az ecuadori ralibaleset körülményeit

Ecuador város

Az El Comercio írt arról nemrégiben, hogy a régiós Vészhelyzeti Műveletek Bizottsága elemzi azt a vészhelyzeti dokumentációt, amelyet a Santo Domingo de los Tsáchilasban rendezett raliversenyre készítettek a szervezők. A vizsgálódás oka az a súlyos ecuadori ralibaleset, amely még október 10-én, vasárnap történt. Az Alfredo Abad-kupa nevet viselő raliverseny második fordulójában az egyik résztvevő autója kisodródott és a nézők közé csapódott. Egy ember azonnal életét veszítette, hárman pedig súlyosan megsérültek.

Az ecuadori ralibaleset körülményei

A vészhelyzeti dokumentációnak arról kell szólnia, hogy milyen felelősségi körei vannak a különböző szervezőknek, akik engedélyt adtak a raliverseny lebonyolítására. A versenyen a 909-es számot viselő, UTV vagyis homokfutó leszáguldott a pályáról egy mechanikai probléma miatt, amit később tengelytörésként azonosítottak a vizsgálatot végző tisztviselők. A Milton Torres pályáján zajló verseny egyik körében történt a baleset, ahol a pálya szélén komoly tömeg figyelte az eseményeket, amelyek több kategóriában zajlottak.

Volt itt például tuning homokfutóknak verseny, quadoknak és sima homokfutóknak is, az UTV kategóriában mindössze négy autó indult. Összesen az egész versenyen 45 pilóta vett részt, Manabíból, Pichinchából vagy éppen Tungurahuából. A belépés ingyenes volt, viszont oltási igazolványt fel kellett mutatni és egyben a maszkviselés is kötelező volt. Az áldozat a 66 éves Vicente Erraes, aki egy autó tetején állva figyelte az eseményeket, amikor a 909-es homokfutó kisodródott és egyenesen nekicsapódott.

A fia ott állt nem sokkal mellette, ő szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Két másik személy sérülését is jelentették, de ők nem magától a becsapódástól, hanem az elugrástól és a repülő törmelékektől szenvedtek sérüléseket. A szervezők szerint a pályát a verseny előtt 16 nappal megvizsgálták a hatóságok. Valamint jóváhagyást adtak arra is, hogy hol és hogyan állhatnak nézők a versenyen. Ami viszont figyelmeztető jel, hogy mentőautó nem volt a közvetlen közelben, az érkezésére várni kellett. A balesetet okozó sofőr holléte jelenleg ismeretlen. Ha már szóba került az El Comercio, itt az eltűnt újságíróik sorsáról írtunk hosszabban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*