Egy labdarúgó-sztár tündöklése és bukása: Brian Fernández

Brian Fernández egyike azoknak a játékosoknak, akiknél minden feltétel adott a sikerhez, mégis elpazarolják a lehetőségeiket. A Chilében elsőként az Union La Calera színeiben tündöklő, idén pedig a San Luis de Quillota erősítéseként bejelentett csatár tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Sőt, gyakran ez a fő oka annak, hogy a klubok továbbra is bíznak benne. A másik része viszont a dolognak az, ami ellene dolgozik: közismert fegyelmezetlensége, amelyet ismert drogfüggősége súlyosbít.

Brian Fernández mélypontra ért

És most fokozta a dolgot. Argentínában most körözik, mint egy autóbaleset főszereplőjét, amely Santa Fe városában történt, ahol a Colon található, az a klub, amelyhez – legalábbis szerződésileg – jelenleg tartozik. Nacho Genovart, a Doble Amarilla újságírója arról számolt be, hogy a járművet, amely elvileg az övé, összetörve találták meg a város egyik kereszteződésében. És megemlített egy fontos információt még: a játékos tartózkodási helye ismeretlen.

Brian Fernández jövője már eddig is kétséges volt. A múlt héten Nestor Gorosito, a Colon edzője végleg leszámolt vele, miután a csatár két edzést is jelzés nélkül kihagyott. “Mondtam neki, hogy adtam neki még egy esélyt, és adtam neki még kettőt… ennyi” – jelentette ki az edző a pénteki sajtótájékoztatón, egyértelmű jelét adva döntésének.

“Beszélnie kell a klubnál dolgozókkal, hogy lássuk, hol folytatja. Nem vagyok pszichológus, a csapatot kell előtérbe helyeznem” – tette hozzá a szakvezető, miután Fernandez hiányzott a csütörtöki és pénteki edzésekről. Az Universidad Catolica korábbi középpályása elmondta, hogy nem tér vissza már a csapathoz többé.

A Quillota csapata a nyár közepén még egy álomszerű támadósorról álmodott. Fernández egy luxushármast alkotna Humberto Suazóval és Mathías Vidangossyval. Ez a lehetőség azonban nem valósult meg. Ismét az argentin problémái miatt.

“Ami Brian Fernández helyzetét illeti, a játékos személyes és családi problémák miatt visszatért Argentínába, és ebben a szezonban nem lesz tagja a San Luis de Quillota csapatának. Szükséges tisztázni, hogy a klubunkhoz való megérkezés elhalasztása kizárólag a játékos személyes problémái miatt történt, és nem pedig egy állítólagos klubszintű probléma miatt a Colon de Santa Fe-vel, a játékjogát birtokló klubbal, ahogy arról különböző médiumok beszámoltak. Soha nem volt semmilyen problémánk velük.” – indokolta a játékos távolmaradását a klub.

“A játékos a Colon engedélyével jött hozzánk a szezon előtt, hogy megnézhessük, de végül a személyes és családi problémái miatt úgy döntött, hogy visszatér Argentínába, és nem lesz a csapatunk tagja” – magyarázta Martín Garretón, a chilei klub menedzsere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*