Bolíviában egy férfi 4 évet kapott egy kutya kivégzéséért

“Igazságot szolgáltattunk” – ezt mondták állatvédők és aktivisták Cochabambában. Azután, hogy megtudták, hogy Daniel Rojas Apazát, a 38 éves férfit, aki megnyúzott egy kutyát, négy év börtönbüntetésre ítélték egy élőlény ellen elkövetett bűncselekményért. A férfi ellen, aki megölte sógornője kutyáját, a másfél éves, “Joky” nevű kutyust, csütörtökön hirdették ki az ítéletet a hatodik büntetőbíróságon. A joghatóság elrendelte, hogy Daniel Rojas Apaza a San Sebastian-i börtönben töltse le büntetését.

Az eset – a kutya elleni támadás

A kutya elleni brutális támadásra 2021. december 7-én került sor Bolíviában. A férfi megragadta a kutyát, ütötte-rúgta, letépte a hátáról a bőrt, eltörte az állkapcsát és több csontját is szilánkosra törte. Az agressziót akkor hajtotta végre, amikor a kutya még életben volt. Az állat gazdája, látva, hogy kutyája súlyos sérüléseket szenvedett és még életben van, elvitte egy állatorvoshoz, ahol sajnos az eset súlyosságára való tekintettel az elaltatás mellett döntöttek.

Amalia Cruz Vera ügyésznő jelezte, hogy a férfi egy machetével a kezében hagyta el az otthonát. Egyenesen a “Joky” nevű kutyára támadt minden ok nélkül. A rémült rokonok látták, ami történik, és megpróbálták megmenteni a kutyát.Az esethez riasztották a rendőrséget. De a tettes menekülőre fogta, és csak nyolc nappal az eset után fogták el.

Az állat rendkívül súlyos sérüléseket, traumát és sokkot szenvedett el. Végül hipovolémiás sokkban halt meg. A cochabambai megyei ügyész, Nuria Gonzales Romero jelezte, hogy a szóbeli tárgyaláson az ügyészség bebizonyította, hogy Daniel Rojas az egész országot lázban tartó brutális eset elkövetője. Eddig ez a maximális büntetés, amelyet az országban ilyen ügyben kiosztottak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*