Döbbenetes mit csináltak egy argentin rablóval

A La Plata név több helyen is ismert Dél-Amerikában. Így hívják például a Paraná folyó és az Uruguay folyó torkolatát, a bolíviai Sucre városának is ez volt a neve régebben. De így hívják Argentína Buenos Aires tartományának fővárosát is. Ez egy közel 800 ezres nagyváros, tele élettel, kultúrával és sporttal. De mindig akadnak errefelé megdöbbentő események is, mint legutóbb, amikor egy boltot kirabolni próbáló fiatal bűnözőt kaptak el a szomszédok.

Majdnem végeztek az argentin rablóval

A fegyveres támadó még pár napja ment be egy La Platában található üzletbe, és fegyvert fogott az ott dolgozó nőre, aki épp a karjában tartotta a gyermekét is. De nem tudta végrehajtani a rablást, mert két szomszéd közbelépett és megfékezte. A 19 éves tolvaj már börtönben van, míg a bűntársát, aki elmenekült, keresik. Az erőszakos jelenetet az üzlet biztonsági kamerája rögzítette. Az egész történet pár másodperc alatt végbement, ahogy a megtermett szomszédok rárohantak a tolvajra, aki végül sírva kérte őket, hogy ne verjék meg, mielőtt a rendőrség letartóztatta.

Az incidens 24-én, kedden este fél kilenckor történt egy 40. utcai kisboltban. A támadó kék kabátot viselt, piros sapkát és sálat, amely az arca nagy részét eltakarta. Először csak bement, hogy szemügyre vegye a helyet. Néhány másodpercig nézelődött, majd vásárlás nélkül távozott. A pénztáros és a fizetésre váró, éppen sorban álló egyik vásárló is gyanút fogott, hogy valami furcsa dolog történik. Néhány pillanattal később a tolvaj fegyverrel a kezében tért vissza. A nő próbálta a lábával bezárni az ajtót, de a tolvaj berúgta, és azonnal rátámadt a nőre, aki a gyerekét igyekezett védeni.

A támadó épp megpróbálta kinyitni a pénztárgépet, amikor az egyik szomszéd belépett az üzletbe, és dulakodni kezdett vele. Szinte azonnal egy másik szomszéd is csatlakozott a harchoz, ahogy az a képeken is látható. Ezt követően még többen érkeztek és verni kezdték a támadót, miközben filmezték. Közben az elkövető többször bocsánatot kért, és könnyek között, véres arccal mondogatta: “Kérem, nem teszek ilyet még egyszer”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*