Argentína: félmeztelenül menekült a fegyveres szökevény

Folytatva a szemezgetést az argentin bulvárból, jöjjön egy történet egy egészen extrém módon elkapott börtönszökevényről. Még pár napja tartóztattak le egy bűnözőt, aki februárban szökött meg az egyik la plata-i börtönből. Elfogásakor félmeztelenül, revolverrel a kezében futott az utcán, miután ellopott egy autót, amellyel fának ütközött és gyalog menekült tovább.

Több szempontból balszerencsés volt az argentin szökevény

A bűnöző elfogására végrehajtott akció Ringueletben, az 519-es úton történt, miután egy taxisofőr riasztotta a biztonsági erőket, hogy egy férfi meztelen felsőtesttel és fegyverrel a kezében fut az utcán. A riasztást követően a rendőrség azonnal a helyszínre sietett és végül el is kapták a 25 éves férfit. A letartóztatása után átkutatták a környéket és egy 38-as kaliberű revolvert találtak, amelyet a fiatalember feltehetően a letartóztatása előtt eldobott.

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a vádlott egy Ford Fiestát vezetett, amelyet korábban lopott. De az autóval a 8. és az 515. utca sarkán egy fának ütközött. Feltételezhetően a baleset után kezdett futva menekülni, és ekkor látta meg a taxisofőr, aki értesítette a rendőrséget. A jármű ellopását aztán a tulajdonosa, egy 67 éves nő is bejelentette, aki elmondta, hogy korábban lopták el az autóját. A tolvaj először hamis nevet adott meg, de aztán a számítógépes rendszerek segítségével az eljáró hatóságnak sikerült megállapítani a valódi személyazonosságát.

Kiderült, hogy idén február óta elfogatóparancs volt ellene érvényben, mivel a La Plata 10-es számú börtönben ült rablás miatt. De ideiglenes eltávozást kapott többször is. Az egyik ilyen ideiglenes távozás után a szökevény nem tért már vissza. Az ügyben most gépkocsilopás kísérlete, illegális lőfegyver birtoklása és letartóztatásnak való ellenállás miatt vádolták meg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*