Gerardo Coronel “El Jerry” és a Qué Onda Perdida

Gerardo Arriaga “El Jerry” Coronel egy fiatal mexikói énekes és dalszerző, aki 1996-ban született a mexikói Michoacan állam Apatzingan nevű településén. A város nagyjából 100 ezer lakosú és Mexikó déli, középső részén található. Gyermekkori zenei ismerkedései után karrierje 14 éves korában indult be igazán, amikor csatlakozott egy zenekarhoz és megírta az El Guerrero címet viselő corridóját. Ez már Culiacánban történt, ahova 12 évesen költözött a családdal. Alig két évvel később már szólókarriert indított, ugyanis úgy érezte nem jó úton jár. Alapvetően pályafutását a közösségi média segítette leginkább. A Spotify-on bőven 5 millió feletti hallgatót ért el és az iTunes-on is rengeteg eladást generált. Stílusa eléggé más, mint egyes ismert mexikói zenekaroké.

Gerardo Coronel karrierje

Ha most rákeresünk a nevére a YouTube-on például, akkor olyan számokat láthatunk tőle, mint a Te Felicito, amely 76 millió megtekintéssel bír (2024. március). Vagy a legendás Qué Onda Perdida, amely aktuálisan 2024. márciusában 47 millió megtekintésnél jár. A 2020-as évekre a regionális mexikó zenei világ meghatározó alakjává vált. Több komoly közreműködése is volt ismert előadókkal és zenekarokkal. Amikor például összeállt a Grupo Firmével, akkor a közösen előadott Qué Onda Perdidát egészen rövid idő alatt 350 millióan nézték meg a legnagyobb videómegosztón. Klasszikus slágere még a Te Deseo Lo Mejor vagy éppen a Vete is.

ElJerryOficial néven futó Facebook oldalának 860 ezer követője van, de 320 ezer követése van az Instagramon is. Posztjainak döntő többsége a közösségi médiában fellépésekről szól vagy esetleg újonnan megjelent számokat propagál. Folyamatosan koncertezik és már egyáltalán nem csak Mexikóban, teltházzal mennek fellépései az Egyesült Államokban is.

A Qué Onda Perdida ma már egyik leghíresebb szerzeményének számít, főleg a Grupo Firmével való együttműködés után. Maga a dal és a hozzá készült videóklip is egyszerű és érthető. A dal szövege egy olyan férfi élményeit tükrözi, aki egy szakítás után megpróbál újra kapcsolatba lépni volt partnerével. A ragaszkodás és a remény, hogy újraéleszti a kapcsolatot, jól megnyilvánul a virágküldés aktusában és a meglepetésben, hogy nem blokkolják a WhatsAppon. És a klipben “El Jerry” egy teherautó platóján ülve egy telefonba énekel, amelynek másik oldalán egy meg nem szólaló hölgyemény hallgatja a vallomást.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*