Uruguayban is beindult a büntetőfékezés?

Uruguay Busz
Forrás: flickr.com

Magyarországon napjainkban eléggé népszerűek azok a videók, amelyeket sofőrök osztanak meg arról, hogy más sofőrök milyen szabálytalanságokat követnek el. És néha nem csak egy szimpla index elmulasztásról szólnak ezek a felvételek, hanem tényleg életveszélyes helyzetekről. A videók alatt sokan szokták kommentelni, hogy a magyar közlekedők kifejezetten rosszul és szabálytalanul vezetnek, a világ minden részén rengeteg ilyen videó készül és máshol is vannak rendkívül megdöbbentő felvételek.

Büntetőfékezés vagy csak figyelmetlenség?

Most például Uruguayban került fel az egyik népszerű Twitter-fiókra az a videó, amelyen az UCOT (Unión Cooperativa Obrera del Transporte – Közlekedési dolgozók szövetkezete) egyik busza hajtott végre félelmetes manővert. Az látható, hogy a busz előbb csak nekikoccan egy taxinak, de amikor a taxisofőr kiszáll, a busz tovább megy előre. Így a taxisofőrt el is sodorja a hatalmas jármű, mint később kiderült, szerencsésen megúszta néhány komolyabb horzsolással. Az autóban sem keletkeztek óriási károk.

Az tény természetesen, hogy a taxis a már parkoló autók mellé állt meg második sort képezve, de a buszsofőr meg sem állt az eset után. A Centenario sugárúton, Montevideóban történt eset után a taxis nem akart panasszal élni, feljelentést sem tett. Viszont az UCOT igazgatója kissé más megvilágításba helyezte a történetet, amikor elmesélte, hogy a két sofőr már több utca óta küzdött egymással egy problémás helyzet miatt. És a baleset azért történt, mert a taxis egy büntetőfékezés segítségével akart revansot venni a busz előtt.

Sőt, teljesen meg is állt, abban bízva, hogy a busz is meg fog majd állni. Ki is szállt, hogy szóbeli vagy akár fizikai konfliktusba bonyolódjon a buszossal, de az nem akart részt venni az ügyben. Állítólag a buszos mindent megtett, hogy elkerülje az ütközést és csak azért hajtott tovább, mert nem észlelte, hogy eltalálta az autót és a sofőrjét is. Miután nem sokkal később szóltak neki, hogy mi történt, visszatért a helyszínre, majd a rendőrségen is jelentkezett és vallomást tett. Közben mentő érkezett, ami ellátta a taxist és ezzel a történet lezárult. Legalábbis úgy tűnt, ugyanis órákkal a videó megjelenése után a montevideói önkormányzat bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, a buszost pedig kirúgták.

Uruguay vonatkozásában a napokban az az öngyilkosság-sorozat van a címlapon, amelyeket labdarúgók hajtanak végre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*